Wij gaan moeilijke tijden tegemoet volgens de vrijheidsstrijders

Volgens hen moeten wij strijden om in de toekomst onze vrijheden terug te krijgen

Demonstraties
In Nederland worden er op dit moment demonstraties gehouden door mensen die menen hun vrijheid te zijn verloren tijdens de Covid-19 pandemie. Ondanks de frisse temperaturen en de gewone werkdag hebben zich toch ongeveer 300 mensen bijeen geschaard op het Malieveld. Er werden emotionele speeches gegeven op het podium maar deze gingen niet over de tweede wereldoorlog maar over alle complotten die rondgaan op internet. De reacties op de chat zijn gemengd, van mensen die voor de demonstraties zijn en de mensen die tegen zijn. Het verbaasde me enorm dat deze ruimte kregen om hun ongenoegen te uitten. Het is bekend dat wanneer je je ongenoegen uit op de website van viruswaanzin/ viruswaarheid je meteen geblokkeerd wordt. Wat dat betreft gaan zij voor vrijheidsstrijders zeer dictatoriaal te werk bij de organisatie Viruswaanzin, Viruswaarheid en bij Willem Engel.

Tegenstanders van de demo’s zijn trollen, politieagenten Nazi’s
Op de livestream hoorde ik een reporter zeggen ‘Oh! Trollen alert!’, nadat iemand een sneer geeft op de chat richting de organisatoren van de demonstratie. Daarna klinkt een “Och laat maar gaan, vandaag reageren we niet op de trollen.” Mevrouw was blijkbaar mild in het kader van Bevrijdingsdag, het vrijheidsvirus had haar sterker aangestoken dan zij misschien had kunnen vermoeden. Ze legde uit dat politieagenten trollen en nazi’s zijn. Zo ook de mensen die kritiek leveren op de live stream en het er niet mee eens zijn. Die moeten meteen verwijderd en geblokt worden, maar tijdens bevrijdingsdag was zij gelukkig iets milder en kregen de kijkers iets meer ruimte om kritiek te leveren dan anders.

“Op de chat van de live chat zegt iemand “Jammer dat het rustig is maar er heerst ook veel verdeeldheid in de groepen.”

Weer iemand anders zegt op de chat: “Ik hoorde dat Viruswaarheid een control oppositie is.”

“Live uitzending wordt toch vaak onderbroken als er verstandige dingen gezegd worden, of ben ik de enige die dat opvalt? Rutte, Kaag en de Jonge worden nooit onderbroken. Vreemd?” Typt een kijker en een ander typt: “Alles kan kapot”,

Verder waren er ook een paar lelijke reacties van tegenstanders van Willem Engel. Zo typt een mannelijke kijker: “Leugenaar Engel Virus waanzin” met een aantal boze poppetjes om zijn woorden kracht bij te zetten. En iemand anders vraagt met caps lock letters “Kost dit 2200 euro?” Wellicht iemand die gedoneerd heeft en zich afvraagt wat er met het geld is gebeurt? Veel negatieve reacties zie ik niet. Ik vermoed dat deze al eerder tegen de dictatoriale muur van Willem Engel en consorten aan zijn gelopen en geblokkeerd zijn.

Als laatste wil ik toch afsluiten met een positieve reactie: “Wat goed Willem, dat je blijft zeggen dat we in verbinding moeten blijven. Want daar gaat het om en niet om de Verdeel en heers politiek aanhangen.”

Deze mevrouw zou Willem Engel eigenlijk op zijn eigen verdeel en heerst tactieken aan moeten spreken. Daar waar Willem de mogelijkheid krijgt in onze democratie om te zeggen en doen wat hij wil, daar snoert hij mensen die op zijn Facebookpagina’s dingen zeggen die hem niet aanstaan subiet de mond door hen te blokkeren en verwijderen (aldus tientallen mensen die mij hebben vertelt geblokkeerd te zijn bij het leveren van kritiek op zijn pagina’s).

Fakkeltocht in Hoorn
In hoorn gaat een Facebook groep met de naam De koffieclub rond met fakkels. Deze fakkeltocht heeft als doel om de mensen wakker te schudden. Waar zij ons voor wakker willen schudden is niet duidelijk te lezen in de uitnodiging. Wel willen zij de tocht met zoveel mogelijk mensen doen en roepen zij op iedereen uit te nodigen. Deze groep is in mijn beleving minder dictatoriaal. Mijn reactie op de uitnodiging, waarin ik duidelijk maak dat ik de bevrijdingsdag vier voor de nabestaanden van de tweede wereldoorlog, lieten zij keurig staan. Ik werd door niemand uitgescholden of aangevallen zoals ik gewend ben bij Viruswaanzin, Viruswaarheid, Willem Engel, Frank Reusink en Mordechai Krispijn. Daar wordt je direct aangevlogen door de volgers bij iedere vorm van kritiek. De koffieclub is wat dat betreft gemoedelijker. Ik heb zelfs leuke en fijne gesprekken mogen voeren met groepsleden waarin we elkaar in de waarde lieten.

Wil je meepraten over de complotten? Of wil je steun omdat er verdeeldheid heerst binnen je familie of vriendenkring? Kom eens praten met onze Facebookgroep, wij gaan graag het gesprek met je aan en er is altijd troost voor de mensen die het moeilijk hebben. Klik hier voor onze Facebookpagina

1 Comment

Plaats een reactie