Macht versus vrijheid

Hoe overwinnen we het machtsvirus?

Ken je het fenomeen in de holistische zorg dat bij ziekten soms de symptomen ernstiger moeten worden voordat de ziekte geneest? Zo kun je bijvoorbeeld ook naar het virus kijken. Als het virus ons lichaam binnentreedt gaan alle ‘soldaten’ in het lichaam aan het werk om het virus het hoofd te bieden. Om het virus uit je lichaam te stoten ontstaat er een enorme ‘infectie’ die er zelfs voor zorgt dat de luchtwegen aangetast worden met alle gevolgen van dien. Je gaat door een dal om er vervolgens weer gezond en wel uit te klimmen en resistent tegen een volgende aanval. Dit beschrijf ik even zwart wit en ik ben me bewust van alle nuance daartussen.

Zo gaat het ook met de omslag naar een nieuw tijdperk, het Aquariustijdperk. De wereld was ziek. Hij draaide om geld, macht, bezit en voor sommigen zoveel mogelijk volgers op social media. Want deze volgers genereren ook weer inkomsten. En als het niet om de inkomsten gaat dan zijn er vast veel mensen die genieten van het podium en de aandacht, waar overigens niets mis mee is. Ik ben zelf ook iemand die graag op het podium staat.

Maar wat gebeurt er op dit moment? De polarisatie? De ene scheld je uit voor wappie en de ander scheld terug met schaap? Wat is er aan de hand? En wat vertelt ons dit over de mensheid?

In het verleden hebben we alles moeten oplossen met geruzie. Elkaar aanvallen, onze mening over elkaar uitkotsen, oorlogen en andere gevechten. Degene die won werd de autoriteit en bepaalde het verdere verloop van zaken. Wij volgden gehoorzaam want we waren al lang blij met de vrede.

Het lijkt alsof er een grote groep is opgestaan die klaar is met de gehoorzaamheid. Zij noemen zichzelf spiritueel, Starseeds en zijn mensen die verheven zijn tot het zogenaamde vijfde dimensionele goed. Een nieuwe theorie (want zo zie ik het) die iedereen aanneemt voor waar. Voor mij lastig, ik heb psychologie gestudeerd en het eerste dat ik leerde was dat alles een theorie is. Er zijn geen exacte waarheden als het gaat om de psychologie mits zij wetenschappelijk zijn aangetoond. Zo zie ik het daarom ook met de 5D theorie.

Maar hoe moet dit nou? Als er geen autoriteit meer is? Als ik kijk naar de dieren geld de wet van de sterksten. Bij de mensheid is het de wet van de rijksten. In een roedel honden is er altijd een leider, een school vissen heeft altijd de sterkste vissen vooraan zwemmen, wanneer ik ganzen door de lucht zie trekken naar het zuiden vliegen de sterksten voorop.

De vrijheidsstrijders willen niet meer dat de rijksten regeren, maar hoe moet dat dan?

Wat ik zie is dat de mens graag volgt. Ook al strijden mensen voor vrijheid, ze volgen alsnog influencers op Facebook, Telegram of Instagram. Wat ik zie om mij heen is dat sommigen zich geen kritische vragen stellen over de informatie die de influencers delen. In mijn optiek zorgt dit ervoor dat de influencers hen alles wijs kan maken wat zij willen. Sommigen delen informatie uit een bepaald algoritme waardoor de volgers die in dat algoritme zitten telkens bevestigd krijgen wat zij horen van de influencers.

Dus nu volgen we de rijken niet meer maar wel de influencers? Prima! Wordt social media de nieuwe groepsleider? Want het blijkt dat mensen toch echt wel leiding nodig hebben. Ik zie niemand zijn mening vormen zonder informatie uit de media, of dit nu social media is of mainstream. Dus blijkbaar hebben we iemand nodig die ons zegt hoe we moeten denken en wat we moeten doen.

Zou social media de infectie zijn die nu ons lichaam binnendringt? Gaan we door een periode van extreme besmetting om hier weer fris en gezond uit te komen? En hoe zal het zijn hierna?

Liefs Sonia

1 Comment

Plaats een reactie